Nu har det varit lite tyst på bloggen ett par dagar men det har varit fullt upp. I torsdags fick jag nämligen nytt jobb! Det känns verkligen toppenbra. Så den 28 juli börjar jag som administratör på livsmedelsföretaget Menigo och jag ser så fram emot det. Torsdagen blev det AW med tillhörande mousserande och fredagskvällen bestod faktiskt av jobb. Igår flyttade vi soffa och sen åkte vi hem till goda vänner för middag och vin. Även hon fick jobb i torsdags så det blev lite skumpa också. Efter middagen blev det sällskapsspel och mys. En riktig lyckad lördagskväll!
Vi bestämde att de stod för varmrätten så tog vi med förrätt. Jag hade kort om tid så det fick bli en enkel blomkålskräm med tryffelolja, bacon och grissini. Och så lite stuns av salladslök! Enkelt serverat i snygga glas. Även Frank, snart 2 år, gav tummen upp! Till varmrätt serverades smarriga kycklingfajitas.
Blomkålskräm med salladslök och bacon (ca 8 port)
Ingredienser
2 dl grädde
2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg blomkål
Tryffelolja
Tryffelolja
1 pkt bacon
2 salladslökar
Grissini
Gör såhär
Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar. Hetta upp vatten i en kastrull och lägg i blomkålen. Koka blomkålen tills den är mjuk. Låt rinna av. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull och fräs lök och pressad vitlök. Lägg i blomkålen tillsammans med vatten, grädde och buljongtärningar och låt koka upp. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med tryffelolja, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
Skär bacon på hälften och stek knaprigt i het stekpanna och låt sedan rinna av på hushållspapper. Strimla salladslöken.
Häll upp blomkålscrèmen i glas. Droppa över tryffelolja, stick ner en baconbit och strö på salladslök. Servera med grissini.
Tips: Om du vill servera det som varmrätt kan du spä ut krämen till soppkonsistens och steka bacontärningar och strö i. Och byt ut grissini till vitlöksbröd eller liknande. Eller så kan du servera det som en del av tapasbordet.
Lämna ett svar