fbpx

Att byta ut de vanliga kolhydraterna till olika typer av grönsaker är inget nytt. Istället för pasta kan man servera blancherad vitkål eller morotsnudlar eller varför inte byta ut riset till blomkål. Det är nämligen enkelt att köra ner i matberedaren för att göra till risliknande korn och det blir väldigt gott. Jag testade att använda denna till att göra tabbouleh och det blev riktigt lyckat! Jag blandade alltså i citron, olivolja, persilja, gurka, lök och paprika och vips så hade jag en blomkålstabbouleh. Och som tillbehör fick det bli stekt korv samt en guacamole med lime och mynta.

dsc_0102

Blomkålstabbouleh med myntaguacamole och korv (4 port)

Ingredienser
1 blomkålshuvud (ca 500 g)
1 citron
4 msk olivolja
2 dl färsk persilja
15 cm gurka
1 rödlök
1 röd paprika

Myntaguacamole:
2 avokados
2 msk créme fraiche
1 tsk pressad lime
10 myntablad

4 port korv

Gör såhär
Blomkålstabbouleh: Finhacka persilja. Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en gryning konsistens och lägg sedan i en skål. Blanda blomkålen med cest och saft från citronen, olivolja, salt, svartpeppar och persiljan. Blanda ordentligt. Finhacka paprika, gurka och rödlök och blanda ner i blomkålsblandningen.
Myntaguacamole: Gröp ur avokadosarna och mosa med en gaffel. Finhacka myntabladen. Blanda avokadon med créme fraiche, pressad lime, myntan, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Stek korven och servera med tabboulehn och guacamolen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b