När det finns billigt kött brukar vi passa på att köpa. Högrev är en typiskt köttsort som inte alltför sällan finns på bra erbjudande men vi vet inte alltid vad vi ska göra av det. Denna gång sökte jag runt lite och hittade en hel del inspiration men jag var inte sugen på en “vanlig” köttgryta som jag så ofta fastnar i med högrev. Så då fick det bli en bolognese på högrev som blev supergod! Varför inte laga det till helgmiddag?
Bolognese på högrev (4 port)
Ingredienser
4 port spaghetti
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
200 g morötter
150 g bacon
900 g högrev
4 msk tomatpuré
4 dl rödvin
0,5 dl kalvfond
2 askar körsbärstomater
2 msk oregano
1 dl grädde
Parmesan
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar. Strimla baconet och skär högreven i tärningar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och morot. Tillsätt bacon, högrev och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt koka minst 1,5 timme under lock. Rör om då och då. Häll i grädde, låt koka upp och smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Red eventuellt av med maizena. Servera med nykokt spagetti och riven parmesan.
Läckert, Sandra!
Så mustigt och gott!
Tack!
Ja, det blev verkligen jättegott!
Högrev är verkligen en tacksam styckningsdetalj. Vi har gärna det när vi kör långkok, gryta eller köttsås som du har här. Vi maler oftast vår egen färs och då är högrev perfekt att använda! B
Det absolut bästa med denna tiden är väl just alla goda grytor som den du bjuder på här, mums!
Ja, det är verkligen härligt! Dessutom kan man ofta hitta svensk högrev för bra pris.