En sak som ni läsare alltid kan lita på är att jag delar med mig av ett nytt vegetariskt recept varje måndag. Jag tror faktiskt inte att jag missat en enda måndag och detta har resulterat i 215 inlägg i kategorin veckans vegetariska. Så där kan ni kika in och ni vill ha vegetarisk inspiration.

Detta är alltså det enda jag alltid vill se till att få upp varje vecka och så även veckorna framöver. Så i veckan kommer jag förbereda några vegetariska måndagar så ni inte blir utan när det blir dags för förlossning. Utöver det får vi se hur mycket inlägg som hinns med framöver. När vår prins har kommit har jag lovat mig själv att inte stressa över att få upp blogginlägg utan då ska vi njuta av familjelivet så skriver jag här när jag är redo. Men ni som följer mig på Instagram kommer se när han är här.

Idag blir det vegetarisk burgare här på matkrypinet. Det är en bönburgare med majs som serveras med fetaostyoghurt. Mumsigt!

P7030177_bönburgare P7030184_bönburgare

Bönburgare med majs och fetaostyoghurt (6 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 förp kokta svarta bönor (á ca 400 g)
1 förp kokta stora vita bönor (á ca 400 g)
1 ägg
3 dl riven ost
2 dl majs
En rejäl näve persilja

Fetaostyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
150 g fetaost
1 rejäl näve färsk oregano

2 tomater
1 rödlök
6 hamburgerbröd
Sallad
Avokado
Saltgurka

6 port potatis

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, Ringa över olja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 40 minuter (10 minuter innan burgarna).
Lägg de avsköljda bönorna och den avrunna majsen i en bunke och mosa grovt med gaffel eller ballongvisp.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili någon minut så det blir mjukt. Lägg sedan i bunken tillsammans med ägg, persilja och riven ost. Krydda med salt och svartpeppar.
Forma sedan till 6 burgare och lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 25-30 minuter. När de är klara, låt svalna lite på plåten innan du serverar så håller de ihop bättre.
Blanda smulad fetaost med yoghurt. Finhacka oreganon och blanda i tillsammans med salt, svartpeppar och caynennepeppar.
Skala och strimla rödlök. Skiva tomaterna. Riv salladen i lagom stora bitar. Skiva avokadon.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.