Nu är det måndag och det är dags för en ny fullspäckad vecka. Inom en vecka fyller mannen 30 år och Noel fyller 1 så det blir en kalasvecka! En del planering och fix men det är skojjigt och födelsedagar måste firas rejält. På fredag har David beställt födelsedag med överraskning så han vet ingenting vad som planeras. Roligt!

Men nu över till dagens recept som självklart är vegetariskt och supergott! Det är en böncurry som är fullsmockad med smaskigheter såsom aubergine, broccoli, morötter, chili och kryddor med sting. Varsågoda!

Böncurry med aubergine och broccoli

Böncurry med aubergine och broccoli (5 port)

Ingredienser
1 aubergine
1 broccoli
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
400 g bönor (avrunnen vikt)
2 msk curry
1 msk garam masala
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
3 dl vatten

5 port ris
Turkisk yoghurt/veganskt alternativ
Mango chutney

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär auberginen i tärningar. Dela ner broccolin i små buketter och strimla stammen fint. Skala och strimla morötterna. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och chili någon minut. Tillsätt sedan curry och garam masala och fräs 1 minut till. Tillsätt sedan auberginen och morötter och låt få lite färg innan du tillsätter krossade tomater och vatten. Låt koka upp och småputtra under lock ca 10 minuter. Ha sedan i bönorna och broccolin och puttra ytterligare 5 minuter. Servera med ris, yoghurt och mango chutney.

Böncurry med aubergine och broccoli

0

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.