Måndag innebär ju som vanligt nytt vegetariskt recept. Den här veckan blir det en krämig bönlasagne som jag gjorde med bönpastaplattor och en matig linssås och krämig ostsås. Den blev väldigt god och jag tycker bönlasagneplattor fungerade toppenbra i lasagnen. Den fick godkänt av familjen och gästerna! Här har ni receptet 🙂

Bönlasagne med linser Bönlasagne med linser (6 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (á 500 g)
2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl torkade röda linser

Ostsås:
6 dl grädde
1 citron
150 g färskost
Maizena reding

100 g finriven lagrad ost

120 g bönlasagneplattor

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, buljongtärningar, linser, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Låt koka upp och puttra under lock ca 20 minuter. Rör då och då.
Under tiden kan du göra ostsåsen. Häll grädde i en kastrull och ha i skal och saft från citronen samt färskost. Låt koka upp och låt småputtra ett par minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och red av med maizena.
Häll olja i en form och varva sedan linssås med lasagneplattor och ostsås. Avsluta med ett lager plattor, ostsås och sedan den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.