Salladslök, tomat, chili, lime och koriander är en underbar kombination som man kan göra mycket av! En favorit är att blanda det med lite mango och bönor och göra det till en smarrig salsa. Den här åt vi som ett extra tillbehör till tacos och det blev så gott. Syrran lovordade denna bönsalsa och ville absolut äta den igen. Så här har ni receptet!
Bönsalsa med mango
Ingredienser
250 g stora vita bönor (avrunnen vikt)
1 mango
3 salladslökar
0,5 röd chili
1 kruka koriander
2 tomater
1 lime
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Gör såhär
Skölj bönorna i kallt vatten och grovhacka de. Skär mango i fina tärningar. Finhacka chili. Tärna tomaten utan kärnhusen. Strimla salladslöken. Blanda bönorna med mango, salladslök, chili och tomat. Blanda i skal och saft från limen, olja och vinäger. Låt stå i kylen ca 1 timme och blanda sedan i finhackad koriander, salt och svartpeppar.