fbpx

Den här fredagen är något alldeles extra. Jag är numera föräldraledig och denna vår kommer jag även plugga en del på distans. Detta för att både slippa ta ut lika många föräldradagar men även för att jag gillar att plugga och lära mig nya saker. Så alla fredagar kommer jag att plugga och då är Noel hos sin farmor eller farfar. Det känns som en väldigt bra plan och jag hoppas det kommer att fungera som vi tänkt. Så då har jag alltid en heldag i veckan gör plugg och sen får jag se hur mycket jag kommer behöva komplettera med för att hinna klart allt i tid.

Och denna fredag tänkte jag ge er ett smarrigt recept på en bookmakertoast. Och jag måste erkänna att det var ett tag sedan vi åt denna hemma hos min mamma men sen har jag missat att ge er receptet. Enkel mat som är sååå god!

Bookmakertoast med pepparrot och senapsmajonäs

Bookmakertoast med pepparrot och senapsmajonäs (4 port)

Ingredienser
4 port biff
4 skivor surdegsbröd
1 huvudsallad
4 äggulor
10-15 cm färsk pepparrot

Senapsmajonäs:
2 dl majonäs
2 msk grov skånsk senap
1 msk dijonsenap

Gör såhär
Blanda majonäsen med skånsk senap och dijonsenap och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet 2-3 minuter per sida och krydda med salt och svartpeppar. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skör upp det i tunna skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek bröden så de får fin färg på båda sidor. Lägg en brödbit per tallrik och bred på majonäsen. Lägg sedan på sallad och därefter köttskivorna. Lägg på en rejäl hög riven pepparrot och toppa med en äggula.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b