fbpx

Nu när vi försöker öka intaget av grönsaker och nyttigheter här hemma så är det tacksamt att ha en sallad i kylen som håller flera dagar. Perfekt att förbereda på söndagen och kunna ta fram till middagarna under veckan. Som jag nämnt försöker vi se till att ha minst två grönsaker vid sidan av maten varje middag och då är denna perfekt – boostad pizzasallad. Sen brukar vi komplettera med tomater, gurkstavar, majs eller annat. Barnen gillar när man får plocka och välja.

Boostad pizzasallad

Egentligen är det en enkel pizzasallad som jag tillsatt grönkål i samt morötter. Jag älskar grönkål både för att det är nyttigt, ger en annan struktur och göra denna sallad ännu nyttigare. Här kommer receptet!

Boostad pizzasallad

Boostad pizzasallad

Ingredienser
800 g vitkål
150 g grönkål (utan stammar)
3 morötter
0,5 dl olivolja
1 dl vinäger

Gör såhär
Strimla vitkål och grönkål fint. Skala morötterna och riv de grovt. Blanda vitkål, grönkål och morötter i en bunke och häll på olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt och lägg i en glasburk med lock. Håller i kylen flera dagar.

Boostad pizzasallad

1

4 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.