Godmorgon vänner! Igår hade vi luciamys med familjen och mamma hade fixat så god mat. Först lite olika snittar och därefter min grönkålspasta som hon serverade till kalventrecote och slutligen en pepparkakskladdkaka med vaniljglass och lingon. Kom hem lycklig, mätt och belåten och idag är jag liite trött men det var det värt. Idag väntar en intensiv arbetsdag innan AW med vänner från Uppsala som jag inte träffat på länge. Det ser jag fram emot!
Idag tänkte jag även ge er det här smarriga receptet. Jag har gjort flera varianter på bountybollar tidigare och i år blev det denna variant med kardemumma. Gottigott!
Bountybollar med kardemumma (35 st bollar)
Ingredienser
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 tsk hel kardemumma
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g ljus choklad
Gör såhär
Mortla kardemumman. Blanda smör, sirap, florsocker, grädde och kardemumma i en kastrull och låt
småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och
lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på
bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se