Maillista

 

Godmorgon vänner! Igår hade vi luciamys med familjen och mamma hade fixat så god mat. Först lite olika snittar och därefter min grönkålspasta som hon serverade till kalventrecote och slutligen en pepparkakskladdkaka med vaniljglass och lingon. Kom hem lycklig, mätt och belåten och idag är jag liite trött men det var det värt. Idag väntar en intensiv arbetsdag innan AW med vänner från Uppsala som jag inte träffat på länge. Det ser jag fram emot!

Idag tänkte jag även ge er det här smarriga receptet. Jag har gjort flera varianter på bountybollar tidigare och i år blev det denna variant med kardemumma. Gottigott!

Bountybollar med kardemumma  Bountybollar med kardemumma

Bountybollar med kardemummaBountybollar med kardemumma (35 st bollar)

Ingredienser
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 tsk hel kardemumma
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g ljus choklad

Gör såhär
Mortla kardemumman. Blanda smör, sirap, florsocker, grädde och kardemumma i en kastrull och låt
småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och
lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på
bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/bountybollar-med-kardemumma/"/>
wrapcb-footer-a