Så länge jag minns har jag älskar CoCo. Det är en av favoritgodissorterna helt klart! Den där ljuvliga kombinationen av kokos och len choklad som bara smälter i munnen. Sen har jag själv gjort bountybollar med flera olika smaksättningar (kardemumma, saffran och pepparkaka) och de är magiskt goda. Men nu försöker jag ju äta mindre vitt socker då min kropp inte mår bra av det så i år fick det bli en variant som jag gjorde med dadlar istället. Denna gång gjorde jag de i rutor iostället för bollar, mest för att spara tid och variera mig lite. De böev väldigt goda och perfekt för dig som gillar kokos! Men med facit på hand kunde det varit lite tjockare lager med choklad för bättre proportioner. Så jag skrev i receptet att du kan ta lite mer för dig som älskar choklad som mig 😉 Så här har ni mina bountyrutor!

För dig som föredrar bollar kan du såklart rulla kokossmeten till bollar istället och sedan doppa i smält choklad. Och om du vill göra en twist kan du även blanda ner någon krydda i kokossmeten. Jag kan tänka mig att kanel, kardemumma eller pepparkakskryddor skulle passa bra. Bara fantasin sätter gränser och det är ju en del av det härliga med julgodis. Muuuums!

Bountyrutor med dadlar

Bountyrutor med dadlar

Bountyrutor med dadlar (ca 20 st)

Ingredienser
250 g dadlar
1 msk kokosolja
125 g kokos
100 g mörk choklad (ta gärna lite mer)

Gör så här
Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med smält kokosolja. Mixa slätt och lägg i en bunke. Blanda ner kokos och en rejäl nypa flingsalt. Tryck sedan ut i en form (25×15) med bakplåtspapper.
Smält choklad över vattenbad och bred ut över kokossmeten. Strössla på lite flingsalt och kokos och ställ kallt ett par timmar.
Skär sedan i bitar. Förvara i kyl eller frys.

    Mentions

  • 💬 Sockerfritt julgodis - 10 recept med dadlar • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b