fbpx
Idag är det lördag och förhoppningsvis skiner solen på oss i New York och även på er där hemma. Nu tänkte jag dela med mig av ett riktigt smarrigt recept på en mustig köttfärssås som känns lite extra lyxig och passar bra till både vardag och helg. Inspirerad av boeuf bourguignon med mycket smak och härligt fyllig. Varsågoda! 

 

Bourguignonköttfärssås med spaghetti (4 port)

Ingredienser
450 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
0,5 kålrot
2 stjälkar selleri
140 g bacon
300 g små champinjoner
250 g steklök
2 dl vatten
1 burk krossade tomater
4 msk koncentrerad oxfond
3 dl rött vin
1 msk soja
3 lagerblad
 
Gör såhär

Skala och hacka morot och kålrot. Strimla baconet. Skala och finhacka den gula löken. Strimla sellerin. Skala steklökarna. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, steklök, morötter, kålrot och selleri tillsammans med bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över färsen i grytan. Fräs svampen några minuter i stekpannan och blanda ner i grytan. Tillsätt vatten, oxfond, krossade tomater, rödvin och soja. Lägg i lagerbladen och låt puttra under lock i ca 40 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Koka pastan enligt anvisning och servera till grytan.

0

Inga svar än

  1. Frida

    Spagetti och köttfärssås kan aldrig slå fel! Speciellt inte med så mycket godsaker i en och samma gryta :D!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.