fbpx

Något jag vill bli bättre på 2024 är att baka mer bröd. Jag vill hitta min go-to-limpa som är saftig, glutenfri och passar hela familjen. Som jag bakar regelbundet, skivar upp och fryser in så vi alltid kan ta fram mjukt bröd att rosta. Frallor är egentligen snäppet godare men lite smidigare och snabbare att ta fram brödskivor. Så när jag börjare klura på detta hittade jag detta recept som jag ännu inte delat med er. Bovetefrallor som jag låter jäsa i kylen över natten och sen baka ut och in i ugnen på morgonen. Det är helglyx, eller vad säger du? Fria från gluten och mjölk förstås. Jag toppade mina med sesamfrön men detta kan såklart varieras med vad du önskar.

Bovetefrallor kalljäst

Bovetefrallor kalljäst

Bovetefrallor (kalljäst) (9 bröd)

Ingredienser
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk fiberhusk
5 dl boveteflingor
2 dl majsstärkelse
2 dl rismjöl
1 rågad tsk salt

Sesamfrön

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan olivolja, fiberhusk, honung, boveteflingor, majsstärkelse, rismjöl och salt. Blanda ihop allt så det blir som en tjock gröt. Lägg över en handduk eller plastfolie och ställ i kylen över natten.
Sätt på ugnen på 250 grader och ställ en ugnssäkerform i botten.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper och använd en stor sked/slev för att klicka ut degen till 9 frallor. Försök att forma till runda frallor utan att knåda.
Ställ in plåten i ugnen och häll 1 dl vatten i den varma formen på botten av ugnen och stäng luckan (då bildas ånga som ger brödet skorpa).
Grädda bröden ca 15 minuter. Lägg sedan direkt på galler med en bakduk över.

Kalljästa bovetefrallor


Fler recept på glutenfria frallor:

Enkla glutenfria frallor

Havrefrallor utan gluten

Glutenfria hamburgerbröd eller frukostfrallor

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b