Vintermånaderna bidrar till ökad andel grötfrukostar. Perfekt med något varmt och mättande på morgonkvisten och på vardagarna blir det havregrynsgröt i mikron. Snabbt och enkelt!
Men nu var det dags att testa en ny grötvariant och denna gång på bovete, Det kanske också funkar att göra i mikron men jag gjorde på spisen och den blev riktigt god. Jag pimpade till den med lite kokos, kardemumma och tinade röda vinbär.
Bovetegröt med vinbär (1 port)
Ingredienser
1 dl krossat bovete
2 dl vatten
1 tsk kardemumma
1 msk psylliumfrö
1 msk kokos
1 dl röda vinbär
Mjölk
Gör såhär
Skölj bovetet med kokande vatten och sedan kallt vatten. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten och kardemumma. Låt koka upp och låt småputtra ca 5 minuter under omrörning. Ta av från värmen och rör ner kokos och psylliumfrö. Lägg i en skål och toppa med vinbär och servera med mjölk.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se