Vintermånaderna bidrar till ökad andel grötfrukostar. Perfekt med något varmt och mättande på morgonkvisten och på vardagarna blir det havregrynsgröt i mikron. Snabbt och enkelt!
Men nu var det dags att testa en ny grötvariant och denna gång på bovete, Det kanske också funkar att göra i mikron men jag gjorde på spisen och den blev riktigt god. Jag pimpade till den med lite kokos, kardemumma och tinade röda vinbär.
Bovetegröt med vinbär (1 port)
Ingredienser
1 dl krossat bovete
2 dl vatten
1 tsk kardemumma
1 msk psylliumfrö
1 msk kokos
1 dl röda vinbär
Mjölk
Gör såhär
Skölj bovetet med kokande vatten och sedan kallt vatten. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten och kardemumma. Låt koka upp och låt småputtra ca 5 minuter under omrörning. Ta av från värmen och rör ner kokos och psylliumfrö. Lägg i en skål och toppa med vinbär och servera med mjölk.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se