Jag tycker att det finns en del goda müsli att köpa i butik men många innehåller mycket socker och jag vill gärna ha min mindre söt och ha kolla på vad som är i den. Därför föredrar jag att göra egen och när jag gör det gör jag gärna en stor sats eftersom den håller bra i en stängd glasburk. Jag använder ren havre i min så blir den glutenfri. Den här gången fick lite jordnötssmör och en del torkade bär följa med ner och det blev gottigott 🙂

Bovetemüsli med jordnötssmör och torkade bär

Ingredienser
4 dl havregryn
4 dl boveteflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter
3 dl linfrön
1 msk råsocker
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 dl tranbär
1 dl incabär
15 aprikoser
0,5 dl psylliumfrö
1 dl vatten
3 msk kokosolja
0,5 dl jordnötssmör
1 msk agavesirap
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Grovhacka hasselnötterna. Blanda ihop havregryn, boveteflingor, solroskärnor, pumpakärnor, hasselnötter, linfrön, råsocker, kanel och kardemumma i en bunke. Rör ihop vatten, jordnötssmör, kokosolja och agavesirap och rör ner i de torra ingredienserna. Blanda ihop allt ordentligt och sprid ut på en plåt.
Rosta mitt i ugnen 15-20 minuter. Rör om ca var 5:e minut så det inte bränns. Ta ut ur ugnen och blanda ner tranbär, hackade incabär och aprikoser samt psylliumfrön.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.