En sak jag älskar med helger är att man har tid att äta långfrukost och allra helst börja med en chiapudding, macka eller smoothie och sedan avsluta med ett par pannkakor så står man sig ända till middagen. Pannkakor är helglyx och något vi inte äter speciellt ofta men det är ju så gott. Här är en glutenfri variant som vi lyxade till med marinerade bär.

 

Bovetepannkakor med limemarinerade vaniljbär (6 pannkakor)

Ingredienser
1,5 dl bovetemjöl
En knapp msk fiberhusk
3 ägg
3,5 dl mjölk
1 tsk vaniljrörsocker
En nypa salt
Limemarinerade bär:
400 g bär
1 lime
2 krm vaniljpulver
Agavesirap
Gör såhär

Blanda bovetemjöl, fiberhusk, ägg, mjölk, vaniljpulver och salt i en bunke. Låt stå och dra i 15 min. Under tiden kan du lägga bären i en kastrull och blanda med skal och saft från limen och vaniljpulver. Låt puttra ett par minuter och smaka av med agavesirap och ställ sedan åt sidan. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelvärme på båda sidor tills de fått fin färg. Servera med bären och glass, créme fraiche eller vispad grädde.

 

3 svar

  1. Kicki

    Det ser smarrigt ut 🙂 så sällan man äter pannkakor 🙂 Får prova dessa nästa gång 🙂 Kramar till dej söta Sandra o ha en fortsatt mysig söndag 🙂 Tack för alla underbara recept du delar med oss 🙂

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b