Maillista

Jag älskar matiga sallader. Antingen kan man äta de som de är med en god sås eller röra som en lättare lunch eller som ett perfekt tillbehör till grillat. När man vill hålla det enkelt är hummus en favorit som blir lite såsigt men ändå mättande och proteinrikt. Mums! Den här salladen serverade jag till en bit lax och en chilimajo men du kan välja precis hur du serverar den. Helt bovete är väldigt trevligt att ha i matiga sallader då det blir god smak och härligt tuggmotstånd. Som ni vet sedan tidigare är jag ett stort fan av rostad sötpotatis och här tog jag även i jordärtskockor. Så rackarns gott! Så här får ni receptet på en smarrig bovetesallad med rostad sötpotatis.

Vill du ha fler recept med sötpotatis? Så kan du scrolla nedanför receptet så har jag några favoriter.

Bovetesallad med rostad sötpotatis och jordärtskockor

Bovetesallad med rostad sötpotatis och jordärtskockor

Bovetesallad med rostad sötpotatis och jordärtskockor

Ingredienser
500 g sötpotatis
250 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl helt bovete
1 grönsaksbuljongtärning
Några blad grönkål
0,5 dl vinägrett

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader.
Tvätta sötpotatisen och skär i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala jordärtskockorna och skär i halvor eller kvartar beroende på hur stora de är. Lägg på samma plåt som sötpotatisen. Ringla över olivolja och pressa vitlöken. Krydda med örtsalt och svartpeppar och blanda innan du sätter in i ugnen ca 20-25 minuter så allt blivit mjukt och fått en härlig rostad färg. Låt sedan svalna lite.
Under tiden kan du koka bovetet enligt anvisning. Ta gärna grönsaksbuljong istället för salt.
När bovetet kokat klart kan du dra av det från värmen, hälla av ev. överblivet vatten och sen blanda ner vinägretten. Låt svalna lite.
Riv ner grönkålen i en stor skål och blanda ner bovete, sötpotatis och jordärtskockor.

Bovetesallad med rostad sötpotatis och jordärtskockor


Fler recept med sötpotatis:

Plåtmat med sötpotatis, grönkål och tahini

Sötpotatissallad med fetaost och kanelhummus

Hamburgare med grönkålsmajo och sötpotatispommes

Rostad sötpotatis med tahini, fetaost och granatäppelkärnor

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a