Sådär! Två dagar försent med veckans vegetariska recept men vad gör väl det? Jag har haft problem med att ladda upp bilder på bloggen senaste veckan och i måndags gick det inte alls. Men nu har jag fått hjälp av mitt webbhotell så nu ska det fungera igen 🙂 Så idag tänkte jag ge er en smarrig bowl med ärthummus, kikärter, fetaost, groddar, tomat och så curryrostad broccoli. Jag älskar ju bowls och jag utgår alltid från det jag har hemma och det blir nästan alltid spontant.

Bowl med ärthummus och curryrostad broccoli

Jag kör mycket sallad och bowls till lunch nu då det är perfekt snabbmat att fixa när jag jobbar hemma. För det är ju lite godare med färska grönsaker som man serverar direkt än att det legat minst 1 dag i en matlåda. Jag vill ha så många färger som möjligt och massor av näring. Jag har verkligen ställt om till att utgå mer från grönsaker än som jag tidigare gjort från protein eller kolhydrater. Så nöjd att jag kommit dit då jag mår bra av det 🙂

Bowl med ärthummus och curryrostad broccoli

Bowl med ärthummus och curryrostad broccoli (1 port)

Ingredienser
1 port kokt ris
100 g broccoli
1 dl kikärtor
Ärthummus
10 småtomater
75 g fetaost
En näve groddar

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela ner broccolin i små buketter och hacka stammen. Lägg i ena halvan av en ugnssäker form och ringla över olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och curry. Häll avskölja kikärter i andra delen av formen. Ställ in i ugnen 10 minuter.
Dela ner tomaterna. Tärna fetaosten.
Lägg riset i mitten och lägg rostad broccoli, rostade kikärter, ärthummus, tomat, fetaost och groddar runtom.

Bowl med ärthummus och curryrostad broccoli

3 svar

    Mentions

  • 💬 Asiatisk bowl med bönor och mango • SandraCallermo.se
  • 💬 Bowl - guide och recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b