Maillista

Hur fantastiskt är det inte med en riktigt god paj till middag? En krispigt pajskal som du fyller upp med massor av goda grönsaker, ägg, mjölk och/eller grädde och ost och gräddar så den får sådär snygg färg. En broccolipaj! Du låter den svalna något och serverar med en sallad och resterna skär du i bitar och sparar till lunchlådan. Gottigott!

Vill du ha fler goda pajrecept? Spana gärna in min kategori med pajer och även denna smarriga ost och broccolipaj.

Broccolipaj med paprika

Broccolipaj med paprika

Ingredienser
Pajskal:
2,5 dl rena havregryn
2,5 dl majsmjöl
150 g smält smör
1 dl créme fraiche

Fyllning:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccoli
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, majsmjöl, smält smör, créme fraiche och ett par nypor salt till en deg och tryck sedan ut i en smörad pajform. Förgrädda skalet 12 minuter tills den börjar få lite färg.
Skär paprikorna i skivor. Dela ner broccoli i små buketter.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk tillsammans med hälften av osten. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop paprika, resten av osten och broccoli och lägg i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i 20 minuter. Lägg sedan på folie och sätt in den ca 20 minuter till.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a