fbpx

Den här helgen är vi på landet och bara har det härligt med mannens familj. Det betyder att denna helg mest har bestått av mys, god mat, långa frukostar, sömn, lekar, promenader och så ett och annat kortspel. Det var precis vad jag behövde denna helg! Kommande helgen är det fullbokat med adventsmys, 30-årsfest, julfirande, husfix och sen blir det julafton och då är jag ledig 2 veckor. Magiskt!

Och det är ju söndag idag och därför tänkte jag dela med mig av en brunch vi åt för ett tag sedan men som jag helt missat att visa för er. Brunchen bestod av bröd, massa goda pålägg, juice, frukt, äggröra och så gjorde jag en ny grej – boveteplättar! Jag gillar nämligen att ha pannkakor, plättar eller våfflor på brunchbuffén men försöker hitta glutenfria alternativ eftersom jag väljer bort gluten på grund av mina eksem. Här kommer receptet på de här glutenfria plättarna!

 

Boveteplättar

Ingredienser
2,5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa salt
En nypa socker
1 ägg
2,5 dl mjölk

Gör såhär
Separera äggulan från vitan. Vispa vitan fluffig. Blanda bovetemjöl med bakpulver, vaniljpulver, salt och socker. Tillsätt sedan mjölk och äggulan. Vänd därefter ner äggvitan. Låt vila en stund. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek plättarna så de får lite färg på varje sida. Servera med turkisk yoghurt och bär.

    Mentions

  • 💬 Brunchinspiration - 6 olika bruncher! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b