Söndag är brunchens dag! Visst kan man lyxa till det med stor brunchbuffé på något hotell eller liknande ibland men jag älskar att göra brunch hemma. Lite varmt, lite kallt, lite salt och lite sött; det kan inte gå fel! Dagens brunch består av äggröra, fetaotsallad med ölkorv och en varm chévremacka. Servera ed te och juice och avsluta gärna brunchen med en härlig fruktsallad.

 

Brunch med chévremacka, fetaostsallad och äggröra (2 port)

Ingredienser
Chévremacka:
Två skivor mjukt bröd
100 g chevréost
10 valnötter
2 msk flytande honung
 
Äggröra:
2 ägg
2 msk grädde eller mjölk
 
Fetaostsallad:
Grönsallad
100 g fetaost
1 smal ölkorv
Gör såhär
Chévremacka: Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva chevrén och sprid ut på mackorna. Ringa över lite honung och sätt in i ugnen tills osten smält. Ringla över crema de balsamico och lägg på valnötterna.
Äggröra: Vispa upp äggen med grädden/mjölken och krydda med salt, svartpeppar och eventuellt någon ört. Hetta upp smör i en stekpanna och ha i äggsmeten och rör tills den fått fin färg och konsistens.
Fetaostsallad: Skär korven i strimlor och blanda med grönsalladen och smulad fetaost.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b