Förra helgen bjöd vi över svärmor på brunch och jag visade en del på Instagram. Men ännu har jag inte delat med mig av recepten och lite bättre bilder så det kommer här. Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova. Receptet på glutenfria scones kommer från Hur bra som helst. Varsågoda!

Kardemummagröt med banan och kokos

Ingredienser
1,5 dl havregryn
1 dl vatten
1,5 dl kokosmjölk
1 tsk kardemumma
Salt
 
Banan
Kokos
Kardemumma
 
Gör såhär
Blanda havregryn, vatten, kokosmjölk, kardemumma och en nypa salt i en kastrull och låt gröten kokos på svag värme tre minuter. Häll upp i glas eller skål och toppa med skivad banan och kardemummakokos.

DSC_0011 1
 

Björnbärschiapudding med kanel och mandel (3 små portioner)

Ingredienser
3 msk chiafrön
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 dl björnbär
0,5 tsk kanel

Yoghurt
Björnbär
Mandlar
 
Gör såhär
Mixa samman chiafrön med mjölk, björnbär, kanel och vaniljsocker. Ställ in skålen i kylen minst 20 minuter men gärna över natten. Lägg en sked yoghurt i varje glas och fördela chiapuddingen och toppa med björnbär och hackade mandlar.
 
 DSC_0002 1

Ägg cocotte (1 port)

Ingredienser
1 ägg
Några spenatblad
1 skinkskiva
1 msk finhackad persilja
0,5 msk grädde
1 msk riven ost
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker portionsform. Strimla skinkan. Lägg några spenatblad i botten tillsammans med skinkan. Knäck ägget i formen. Krydda med salt och svartpeppar och häll på grädden. Strö över lite ost.
Sätt formarna i en ugnssäker form och häll hett vatten i formen så det står ett par cm upp runt formarna. Grädda i mitten av ugnen 8-12 min, tills äggvitan precis stelnat. Servera genast med lite persilja på toppen.
 

Glutenfria scones (4 st)

Ingredienser
1 dl quinoamjöl
1 dl ljust teffmjöl
0,5 dl krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2,25 dl mjölk
2 msk kokosolja
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl tills den tjocknat. Låt stå 5 minuter. Dela degen i 4 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Jag penslade mina med lite vatten och hade även lite solroskärnor på toppen. Grädda i 10-15 min, låt svalna något innan servering.
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.