Maillista

Hejsan!
Igår hade vi grillmiddag hemma hos mamma och Staffan och det blev riktigt lyckat. Vi avslutade trerättersmiddagen med ost och kex och ett glas vin på altanen.
Vi grillade en hel bit och använde köttermometer till 59 grader och då gillar vi rare/medium. För fler temperaturer kolla här.

Mojito (1 port)

Ingredienser

4-6 cl vit rom
1 lime
2 msk sockerlag
Mynta (1 kruka för 4 drinkar)
Kolsyrat vatten


Gör såhär

Skär limen i klyftor. Mortla myntablad med rom och pressad lime (spara en klyfta till varje drink). Häll upp i glas och häll i sockerlag, hela myntablad och krossad is (isbitar funkar också). Fyll upp med kolsyrat vatten.

Bruschetta med tomatröra (4 port)

Ingredienser

4 skivor ciabatta
4 tomater
0,5 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Basilika


Gör såhär

Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva upp ciabattabröd och ha på olivolja och salt på båda sidor. Kör in i ugnen i några minuter (de ska inte få mycket färg alls då de blir hårda då).
Hacka tomater, rödlök och basilika. Blanda med olivolja, pressad vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Ha i lite citronsaft vid behov.

Krustader med ädelost och tomatmarmelad (20 st)

Ingredienser
20 krustader
0,5 tub ädelostmjukost
0,5-1 dl tomatmarmelad
Persilja

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa ut en klick ädelostmjukost i varje krustad och toppa med en liten klick tomatmarmelad eller annan valdri marmelad. Kör in i ugnen på 200 grader tills de börjar bubbla (ca 5 min). Toppa med persilja.

 

Dubbelbakad potatis

Ingredienser

4 bakpotatisar
0,5 dl grädde
50 g smör
3 dl västerbottenost

0,5-1 kruka gräslök

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och nagga med kniv eller gaffel. Lägg in bakpotatisarna i aluminiumfolie och lägg in i ugnen i 1-1,5 timme. Känn med sticka. Ta ut potatisarna och ta bort folien. Låt svalna en stund och skär sedan potatisarna på hälften (på längden). Gröp ur potatisarna i en bunke och ha i smör, grädde, 1 dl västerbottenost och klippt gräslök. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda och lägg tillbaka i halvorna och strö över resten av osten. Grädda i ugnen till de fått färg (ca 15 min).

Dubbelbakad potatis och vitlök- och persiljesmör.

Tårta med vaniljgrädde och färska bär.
Ost och kex.
0

4 svar

  1. Jenny

    åh gud så mycket gott i ett och samma inlägg!! Den där potatisen blir ett måste att testa någon dag framöver :)!

    Svara
  2. Gabriella

    Jag började på riktigt dregla av detta inlägg. En meny helt i min smak!
    Jättefin blogg, har fått massor av tips. Tack 🙂
    /Gabriella

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a