Godmorgon! Igår hade vi en väldigt bra dag. På dagen hade Davids föräldrar barnen och vi passade på att jobba lite mer på uteprojektet. Vi jobbade ju med vårt uterum under våren och vi har njutit av det hela sommaren men det finns såklart en del detaljer kvar såsom spotlight, trappsteg, lite målning och så. Så igår tog vi tag i stenläggningen som ska vara på grillplatsen. Det var härligt att det går framåt och nu ska vi försöka få undan någon ToDo nästa vecka så vi kan slutföra projektet. När det är klart lovar jag att visa er! Men har ju redan visat en hel del bilder på Instagram 🙂
Och nu tänkte jag ger ett ett härligt förrättsrecept. Eller så kan du äta det som en lättare lunch kanske. Det är bruschetta med avokado som såklart innehåller tomat, mozzarella och en gnutta vitlök. Och så basilika förstås! Väldigt enkelt och väldigt gott.
För dig som vill ha fler förrättsrecept kan du kika på kategorin: förrätter där du kan hitta allt från soppor, sallader och smakrika smårätter som passar perfekt att servera innan varmrätten.
Bruschetta med avokado (6 port)
Ingredienser
6 brödskivor
500 g småtomater
2 avokados
125 g mozzarella
1 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
8 blad färsk basilika
Gör såhär
Hetta upp en stekpanna med rikligt med olivolja. Stek bröden på båda sidor så de får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan bröden på varsin tallrik och låt svalna.
Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i tärningar och lägg i samma skål som tomaterna. Skär mozzarellan i tärningar och lägg i skålen tillsammans med pressad vitlök, olivolja och vinäger. Hacka basilikan och blanda alltihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Här hittar du fler recept på bruschetta: