Idag är sista dagen i Åre och jag ska jobba medan David åker skidor och sen bär det av hemåt. Det har varit härligt att få lite miljöombyte, kvalitetstid med svärföräldrarna och lite skidåkning
 
Innan jag startar denna måndag ska jag såklart bjuda er på ett vegetariskt recept som denna vecka är en variant på carbonara. Men istället för bacon blev det brysselkål och så toppade jag alltihop med riven pepparrot.

Brysselkålscarbonara med pepparrot (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
1 röd lök
500 g brysselkål
4 vitlöksklyftor
150 g parmesan
3 dl grädde
2 ägg
Pepparrot
0,5 citron
Gör såhär

 

Koka pastan enligt anvisning. Riv parmesan. Skala och strimla rödlöken. Ansa brysselkålen och skär i kvartar. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Hetta upp en traktörpanna med olivolja och fräs lök, vitlök och brysselkål några minuter på medelvärme. Pressa över vitlök och fräs en minut till. När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda ner äggblandningen och kålblandningen. Rör till en krämig konsistens. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar. Servera med riven pepparrot och ett ägg.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b