Ojojoj, här halvligger jag i sängen alldeles nyvaken och känner träningsvärken i vaderna. Vi har haft en toppenhelg i Romme och har lärt båda syskonbarnen att åka skidor. Så roligt att se de njuta i backen och vilja åka igen, igen och igen.
Alla väskor är uppackade och vi har påbörjat all tvätt som ska göras. Men innan vi drar igång resten av dagen tänkte jag bjuda er på ett nytt vegetariskt recept. Det blir en snabb brysselkålspasta med krispiga sojabönor och syrlig citron. Mums!
Brysselkålspasta med sojabönor och citron (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
500 g brysselkål (jag hade lila)
250 g frysta sojabönor
1 chilifrukt
3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl créme frsaiche
1 citron
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Låt de frysta bönorna koka med de sista två minutrarna.
Skär brysselkålen i halvor eller kvartar. Finhacka chili. Skala och finhacka vitlök.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fräs brysselkål, vitlök och chili ett par minuter. Tillsätt sedan vin, skal och saft från cironen samt créme fraiche. Låt puttra några minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Häll av pastan (spara lite kokvatten) och häll tillbaka i kastrullen. Blanda ner brysselkålsblandningen och späd med kokvatten till önskad krämighet.
Lämna ett svar