Nej, det känns inte som den mest klockrena salladsperioden just nu. Men caesarsallad är något speciellt, en perfekt sallad som är god, smakrik och mättande och man kan dessutom äta den ljummen om man är lite frussen. Och lova mig en sak, testa göra din egen caesardressing för det är inte alls komplicerat och väldigt gott. Detta åt vi i somras på landet så jag hoppas jag kan bidra med lite sommarkänsla genom fotona. Ha nu en finfin dag!
Caesarsallad med kyckling och bacon (4 port)
Ingredienser
4 port kycklingfilé
2 pkt bacon (á 140 g)
1 stor påse gröna blad
6 plommontomater
Parmesan
3 skivor mjukt bröd
Ceasardressing:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
0,5 dl finriven parmesanost
Gör såhär
Skär bacon i strimlor och stek knaprigt i en stekpanna. Låt fettet vara kvar i pannan och fortsätt med krutongerna.
Krutonger: Skär brödet i bitar ca 1×1 cm. Stek i baconstekpannan tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och låt bli lite knapriga. Låt droppa av på hushållspapper innan servering.
Kyckling: Skär kycklingen i strimlor och genomstek i het stekpanna. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.
Dressing: Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulor, sardeller, pressad vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron och mixa slätt. Tillsätt rapsoljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan vispa för hand. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Skär tomaten i klyftor. Lägg salladen på tallrikar och ringla över sås. Lägg på tomaterna, kyckling, bacon, krutonger och hyvlad parmesan och avsluta med lite mer dressing. Servera genast.
Lämna ett svar