Igår var vi på inflyttningsfest i Märsta hos Lotta och Jesper och vi sov över här. Nu är de snart dags för rester till frukost, mums! Igår serverades pastasallad med många tillbehör samt baguette med ostar så det blir perfekt.
Dagens recept blir ett till med pumpa. Denna gång använde vi den i en gryta med korv och kräftstjärtar och det blev väldigt gott. Pumpan blir väldigt potatislik när man använder den såhär.
Cajungryta (4 port)
Ingredienser
300 g kokta kräftstjärtar
2 chorizokorvar
400 g pumpa
2 gula lökar
1 röd chili
2 buljongtärningar
1 burk vita bönor (à 400 g)
2 burkar krossade tomater
3 dl crème fraiche
1 tsk timjan
Gör såhär
Skär korven i skivor och den skalade pumpan i tärningar. Skala och klyfta löken. Fräs allt i smör i en gryta. Tillsätt buljongtärningar, vita bönor, timjan, krossade tomater och crème fraiche. Låt allt koka några minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Rör i kräftstjärtarna. Servera med en bit bröd.
Åh va spännande!
Ser verkligen gott ut 🙂