När det var extra bra pris på svenska tomater i veckan så passade jag på att köpa en hel del. Så gott att ha på mackan, i sallader och till både förrätter och varmrätter. Och en favorit är en svalkande gazpacho dessa varma dagar. Det är så otroligt gott! Så häromdagen när vi hade gäster passade vi på att göra en förrätt med just tomater och det fick bli en caprese. Det har jag på bloggen sen tidigare men nu gjorde jag en ny variant som var caprese med pistage och citron. Lite fräschare och med härlig knaprighet och sälta från nötterna. Så gott! Och om du vill se vilka fler capresevarianter jag gjort tidigare så kan du scrolla längre ner i inlägget där jag länkar till dessa recept.
Caprese med pistage och citron (2 port)
Ingredienser
125 g mozzarella
1-2 tomater
Basilika
10 pistagenötter
Skal från citron
Gör såhär
Skiva mozzarellan och tomaten. Varva de på två assietter. Stoppa in basilika lite här och där. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Hacka pistagenötterna och strö över. Toppa med rivet citronskal.
Fler capreserecept:
This Article was mentioned on sandracallermo.se