Det känns som vi äter mycket pasta hemma men det är ju så gott och det går snabbt när man inte orkar/har tid att laga mat så länge. Pasta finns i olika former och går att kombinera med det mesta och är en väldigt bra grund. Jag gillar att testa nya pastarecept och prova mig fram men ibland vill man bara ha det enkelt och klassiskt så idag bjuds det på spaghetti carbonara. När jag lagar carbonara tar jag lite vad som finns hemma men någon ost, grädde och skinka/bacon är ett måste. Den här gången fick det även åka med lite gröna ärtor och det blev väldigt gott!
Carbonara med gröna ärtor (4 port)
Ingredienser
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 ägg
100 g parmesanost
2 dl gröna ärtor
1 liten gul lök
100 g prosciutto
Gör såhär
Koka pastan. Finhacka lök och vitlöken och stek ett par minuter i smör. Lägg över på en tallrik. Strimla skinkan och stek den knaprig i olivolja i het stekpanna. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med svartpeppar och cayennepeppar. Riv parmesanost.
När pastan har kokat klart häll över tinade gröna ärtor, löken, skinkan, hälften av den rivna parmesanosten och gräddblandningen. Toppa med resten av osten och en äggula om så önskas.
Lämna ett svar