I helgen var vi på landet och hade den stora julbakar-helgen. En trevlig tradition som jag verkligen uppskattar. Kvalitetstid tillsammans, barnen får busa och mysa och vi ser till att producera massa julgodis till julhelgen och dessutom får jag lite fler recept att dela med er. Så roligt! Så nu tänkte jag dra igång att publicera julrecept på bloggen. Jag har över 200 julrecept sedan tidigare år så där kan ni gärna leta fram favoriter. Och idag blir det cashewbollar som är sötade med dadlar och smaksatte med cashewsmör och pepparkakskryddor. Om du inte har cashewsmör kan du absolut använda vanliga cashewnötter istället. Då får du testa dig fram med mängden så det blir en bra konsistent. De här bollarna är dessutom veganska och glutenfria.
Gillar du recept på julgodis sötat med dadlar? Spana in det här!
Cashewbollar med pepparkakskryddor (ca 20 st)
Ingredienser
3 dl havregryn
10 dadlar
1 dl cashewsmör
1 msk kokosolja
1-2 tsk pepparkakskryddor
En nypa salt
100 g vegansk choklad
Gör såhär
Lägg havregryn, urkärnade dadlar, cashewsmör, kokosolja, pepparkakskryddor och en nypa salt i en matberedare. Mixa allt länge så det blir en jämn massa. Smaka av med salt och pepparkakskryddor. Rulla till bollar och låt sedan stå i kylen 1 timme.
Smält choklad över vattenbad och ringla över bollarna. Ställ kallt och sedan är det bara att njuta.