fbpx

Det finns många goda granolas i hyllan på mataffären men jag tycker också de både kan vara dyra. Och om man istället gör egen kan man ju bestämma helt vad som ska vara i samt hur söt den ska vara. Så jag föredrar att göra egen granola och oftast sötar jag med dadlar annars med honung. Denna gång blev det en cashewgranola som jag sötade med honung och så hade jag kokosolja för att bidra med lite fett och göra den härligt crunchig. Den här blev så lyckad och jag tror det blir en till omgång snart!

Cashewgranola utan gluten

Cashewgranola utan gluten

Cashewgranola utan gluten

Ingredienser
8 dl glutenfria havregryn
3 dl solroskärnor
3 dl cashewnötter
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 tsk salt
1 dl kokosolja
1 dl honung
2 dl vatten
150 g torkade tranbär

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg havregryn, solroskärnor, grovhackade cashewnötter, linfrön, sesamfrön och salt i en bunke. Blanda. Lägg kokosolja, honung och vatten i en kastrull och värm under omrörning. Häll sedan på de torra ingredienserna och blanda väl. Sprid ut på två plåtar och ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då. Låt sedan stå kvar på eftervärme.
När den svalnat kan du blanda ner tranbär och förvara i en burk.

Cashewgranola utan gluten

Cashewgranola utan gluten


Fler granolarecept:

Kanelgranola med blåbär

Chokladbollsgranola

Glutenfri kokosgranola med puffat ris

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b