At göra eget nötssmör är väldigt gott och enkelt. Dessutom älskar jag att man kan anpassa vilken konsistens man vill ha samt salthalt. Och så slipper man onödiga tillsatser. Så det är bara massor av fördelar! Så idag tänkte jag berätta hur jag gör eget cashewsmör och och tipsa om vad man kan ha det till.
Alla typer av nötsmör är goda att använda i t ex olika bollar men även att toppa gröt, acaibowl och yoghurt med. Det ger bra näring och mättar då det innehåller mycket fett. Grundregeln är att mixa de nötter du vill och ha tålamod så de hinner släppa ifrån sig fettet. Häll i lite neutral olja och salt lite extra. Svårare än så behöver det inte vara!
Tips är att du även kan tillsätt någon krydda i slutet till exempel kanel eller kardemumma. Om du vill ha det crunchy kan du spara några hela nötter som du tillsätter i slutet och mixar snabbt ihop med det andra.
Cashewsmör
Ingredienser
5 dl rostade cashewnötter
2-3 msk rapsolja
Ett par nypor salt
Gör såhär
Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa länge så det blir slätt. Tillsätt salt och rapsolja till önskad konsistens. Häll upp i rengjord burk och förvara i kylen.
Fler recept med nötter:
Lämna ett svar