Maillista

Jag har en sak jag inte har berättat för er. I slutet på sommaren var jag på audition för Sveriges Mästerkock. Tyvärr gick jag inte vidare men det var en väldigt rolig upplevelse. Det var en spännande dag men mycket väntan, väldigt trevliga, matglada människor, många snygga rätter och så är det ju alltid kul med lite TV-inspelning. Jag var också väldigt nöjd med rätten jag lagade men tyvärr föll jag på målsnöret och gick inte vidare till dag två. Rätten skulle vara förberedd hemma och bara läggas upp på plats och därför valde jag en kall rätt. Jag älskar ju ceviche och sen vi var i Chile har jag bara tyckt om det ännu mer. Så jag gjorde en ceviche med lax och pilgrimsmusslor och även om den inte tog mig vidare kan jag lova att den är supergod!

DSC_0318 ceviche  DSC_0286

DSC_0306

Ceviche med lax och pilgrimsmusslor (4-6 port)

Ingredienser
125 g lax
100 g pilgrimsmusslor
125 g vit fisk
3 lime
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 mango
10 cm gurka
0,5 nätmelon
0,5 fänkål
1 salladslök
1 msk olivolja
Koriander
Mynta

Gör såhär
Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. Finhacka chili och pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen tillsammans med olivoljan. Skär laxen, fisken och pilgrimsmusslor i kuber på ca 1x1cm. Lägg fisken och musslorna i limedressingen och låt stå i kylen 1 timme.
Finhacka mynta och koriander. Finstrimla salladslök och fänkål. Skala mango och melon. Skär gurka, mango och melon i tärningar och blanda ner allt i fiskskålen tillsammans med koriander och mynta. Smaka av med salt och svartpeppar och servera i glas.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a