Maillista

Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar! Fräsch, syrlig och lite het. När vi var i Chile fick vi lära oss att det finns vissa oklarheter från vilket land denna rätt kommer ursprungligen men det spelar inte så stor roll, för det är gott hursom.Inspirerade av vår Chile-resa gjorde vi en egen och jag tycker ni ska testa detta till helgen.

 

Ceviche med lax, tonfisk och räkor (4 port)

Ingredienser
100 g lax
100 g tonfisk
100 g räkor
4 lime
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 mango
10 cm gurka
1 avokado
0,5 fänkål
1 salladslök
Koriander
Mynta
Gör såhär
Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. Finhacka chili, mynta och koriander, pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen. Skär laxen och tonfisk i kuber på ca 1x1cm, skala räkorna. Lägg fisken och räkorna i limedressingen och låt stå i kylen 1 timme..
Finstrimla salladslök och fänkål. Skär gurka, mango och avokado i tärningar och blanda ner allt i fiskskålen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera i glas.

3 svar

  1. KarinW

    Smarrigt det där, jag älskar också ceviche fast jag har aldrig lagat med tonfisk.
    Ses vi på matdagen i Uppsala? Karin

    Svara
  2. Sandras Matkrypin

    Nej, jag hade inte heller gjort det med tonfisk förut men det blev väldigt gott 🙂
    Nej, tyvärr är det diplomering och examensbankett för min man just den dagen så jag kan inte följa med. Så himla tråkigt 🙁

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a