Vi firade nyår tillsammans med syrran och hennas familj samt några av våra närmsta vänner. Det var väldigt trevligt och mycket energi! 6 vuxna och lika många barn (i åldrarna 6 månader till 6 år). Vi delade upp ansvaret lite så inte en familj skulle fixa all mat och dryck. Vi var bland annat ansvariga för efterrätten och vi ville kunna förbereda den innan samt smidigt kunna frakta den. Vi valde att göra pannacotta så var den redan portionerad och barnen kunde ta sina tidigare än oss vuxna. För att den skulle kännas extra festlig så toppade jag den med champagnegelé (till oss vuxna) och basen var med vanilj och vit choklad. Alltihop toppades med hallon. Den blev väldigt god!

Champagnepannacotta med vit choklad och hallon Champagnepannacotta med vit choklad och hallon

Champagnepannacotta med vit choklad och hallon (10 port)

Ingredienser
6 gelatinblad
10 dl vispgrädde
2 msk rörsocker
2 tsk vaniljpulver
200 g vit choklad
2 dl turkisk yoghurt

Champagnegelé:
3 gelatinblad
2 dl champagne
1 dl hallonsaft

Hallon

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Hacka chokladen. Lägg grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull.
Låt koka upp och puttra 2 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan. Lägg i de urkramade gelatinbladen och chokladen och låt allt smälta under omrörning. Rör sedan ner yoghurten,
Fördela i glas och låt stå kallt i minst 3 timmar.
Gör sedan gelén. Blötlägg gelantinblad i kallt vatten i 5 min. Häll 1 dl champagne i en kastrull tillsammans med saften. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen. Värm så lite som möjligt men så gelantinet smälter. Dra sedan av från värmen och rör ner resten av champagnen. Låt sedan svalna lite innan du häller på det på pannacottan försiktigt. Låt stelna i kylen ett par timmar. Servera med hallon.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.