Omelett är en väldigt bra rätt. Det funkar bra som frukost, lunch, brunch och till och med middag. Ofta skickar vi i lite rester och äter det som frukost/lunch på helgen och då har man en bra start på dagen. Och om man vill att det ska fungera som t ex en enklare vardagsmiddag så gäller bara att fylla den med något gott och mättande. Den här blev matig med den krämiga champinjonstuvningen och så serverade jag den med broccoli. Fräscht och gott! Champinjonomelett är en favorit.

Champinjonomelett med broccoli och parmesan (1 port)

Ingredienser
2 ägg
2 msk grädde

200 g champinjoner
1 dl grädde
1 liten vitlöksklyfta
En nypa chiliflakes
Soja
Persilja

Parmesan
Broccoli

Gör såhär
Skär champinjonerna i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs champinjonerna några minuter så vätskan kokar bort. Tillsätt sedan pressad vitlök och låt fräsa med en minut innan du kryddar med salt, svartpeppar, chiliflakes och ha sedan i grädde och en skvätt soja. Låt puttra ihop och red av vid behov. Rör ner hackad persilja. Smaka av och ställ sedan åt sidan.
Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och häll i äggblandningen. Låt steka på låg/medelvärme tills omeletten stelnar men fortfarande är krämig. Under tiden kan du dela ner och koka broccolin i lättsaltat vatten 2 minuter.
Lägg sedan på svampstuvningen på halva omeletten och rid över parmesan. Vik omeletten och lägg upp på en tallrik tillsammans med broccolin.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.