Vegetarisk mat behöver inte vara svårt. Sen vi började att äta vegetariskt minst en gång i veckan så har jag lärt mig mycket. För det handlar ju om övning och att lära sig tänka ut maträtter utan att utgå från köttet vilket jag ofta gör annars. Ibland krävs det mer planering (precis som vissa kötträtter) men ofta går det snabbt och enkelt och det gäller ju att ha lite råvaror hemma. Den här pastarätten var väldigt improviserad där vi bara utgick från det vi hade hemma och det blev så krämigt och gott. Champinjonpasta med spenat, soltorkad tomat och fetaost. Det slank ner fint i magen!

P5010076 champinjonpasta

P5010083 champinjonpasta

Champinjonpasta med spenat (4 port)

Ingredienser
4 port tagliatelle
200 g champinjoner
3 stjälkar selleri
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
75 g soltorkade tomater
0,5 röd chili
65 g färsk spenat
200 g fetaost
2 dl pastavatten
3 dl grädde
1 citron

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning och spara sedan en del pastavatten.
Skär champinjonerna i mindre bitar. Strimla selleri, salladslök och soltorkade tomater. Finhacka chili och vitlök. Hetta upp en stor kastrull med smör och fräs champinjonerna några minuter så vätskan kokar bort. Tillsätt sedan salladslök, vitlök och chili och låt fräsa någon minut till. Krydda med salt och svartpeppar. Ha sedan i soltorkade tomater och spenat och häll på grädde. Låt puttra ihop några minuter och ha sedan i pressad citron och smulad fetaost. Blanda ner tagliatellen och ha i pastavetten så det blir en bra konsistens.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b