Och som utlovat kommer här fortsättningen av menyn från igår. Pico de gallon åt vi på en saftig hamburgare i sällskap av bacon, lagrad ost, bbq-majo och saltgurka. En mycket god burgare!
 

Och till efterrätt gjorde vi en lemoncurdglass (på köpt vaniljglass) med maränger som vi serverade med ljummen lakritssås (som införskaffades på lakritsfestivalen, stor tumme upp!)

 

Cheeseburgare med bacon, bbq-majo och pico de gallo (8 port)

Ingredienser
1200 g nötfärs
Tabasco
Pico de gallo:
500 g tomater
4 salladslökar
0,5 röd lök
0,5 röd chili
1 lime
1 msk olivolja
1 kruka koriander
Bbq-majo:
3 dl majonäs
1 dl bbqsås
2 pkt bacon
Lagrad ost
Sallad
Saltgurka
Bröd (glutenfritt hembakt från Nytt bröd)
Majskolvar
8 port färskpotatis
Gör så här
Potatis: Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och lägg på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen tills de är mjuka och har fått fin färg, ca 30-40 minuter.
Burgarna: Krydda färsen med salt, svartpeppar och tabasco. Forma till 8 burgare.
Pico de gallo: Skölj, skala, kärna ur och finhacka tomaterna. Ansa salladslökarna och strimla. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka chilin. Blanda tomat, salladslök, rödlök och chili tillsammans med skal och saft från limen, olivolja, salt och svartpeppar. Finhacka koriander och blanda ner.
Bbq-majo: Blanda majonäsen med bbq-såsen och smaka av med salt och svartpeppar.
Grilla bacon och majskolvarna.
Servera burgarna med grillade bröd, pico de gallon, bbq-majonäsen, ost, bacon och saltgurka.
Citron- och marängglass med lakritssås
Ingredienser
1,5 liter vaniljglass
1 burk lemoncurd (320 g)
200 g minimaränger
Lakritssås
Jordgubbar
Gör såhär

Ta fram glassen och lägg i en stor bunke och låt mjukna en lite stund. Rör sedan ner lemoncurden och maränger och frys sedan in igen. Låt frysa ett par timmar igen och servera sedan med lakritssås.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.