Då en hel del tåg är inställda idag och jag inte har någon större lust att riskera att fastna i kollektivtrafiken utnyttjar jag möjligheten till att jobba hemma idag. Dessutom är jag förkyld och hängig så då är det skönt att kunna ta det lugnt och jobba från soffan. I helgen är det en hel del festligheter som väntar så nu gäller det att bli frisk.
Jag har ännu inte hunnit dela med mig av alla recept och foton från vår landetvistelse i juli så nu är det dags för ännu en hamburgare. Det är nog en av de populäraste rätterna här hemma och varieras med kött, vegetariskt, fisk och massor av olika tillbehör. Här en cheeseburgare med en het limesås och rotfrukter i ugn.




Cheeseburgare med het limesås (8 port)
Ingredienser
Burgare:
1400 g nötfärs
2 tsk sambal
2 msk japansk soya
Sås:
1 röd chili
1 lime
1 liten rödlök
3 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
0,5 dl chilisås
Ost
8 hamburgerbröd
Sallad
Paprika
Tomat
Rödlök
Sötpotatis
Morot
Zucchini
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär moroötter i stavar och sötpotatis i skivor. Lägg på en plåt med olivolja, salt och svartpeppar och kör in i ugnen ca 30 minuter.
Skär zucchini i sneda skivor och vänd i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Sås: Finhacka chilin och rödlöken. Blanda majonäs, créme fraiche, limecest, chili, rödlök, chilisås, salt och svartpeppar. Smaka av med pressad lime.
Burgare: Blanda färsen med sambal oelek och soya. Krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till 8 lika stora hamburgare och grilla till önskad stekgrad. Lägg på ostskivor i slutet så den smälter på burgarna. Grilla bröden och zucchiniskivor.
Servera hamburgarna i bröd med dressing, sallad, paprika, tomat och lök.
Lämna ett svar