Idag är det bröllop här i Örnsköldsvik för min fina vän Jenny. Vi lärde känna varandra när vi pluggade i Uppsala och nu ska hon gifta sig med sin Nicklas. Det kommer bli en härlig dag!
Så dagen till ära tänkte jag dela med mig av ett efterrättsrecept. Det blir en krämig pannacotta med färskost, jordgubbar och daim.
Cheesecakepannacotta med jordgubbar och daim (6 port)
Ingredienser
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
4 msk rörsocker
200 g färskost
175 g marabou daim
0,5 dl grädde
1 dubbeldaim
Gör såhär
Smält chokladen och rör ner grädden. Häll i botten på glasen och ställ kallt.
Lägg gelatinblad i blöt. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp under omrörning och ta sedan bort stången. Tillsätt det utkramade gelatinbladen och rör noga. Tillsätt färskosten och rör slät. Häll upp i glas och ställ in i kylen ca 3 timmar tills de stelnat. Hacka daimen och skiva jordgubbarna och ha på pannacottan innan servering.