Jag älskar ost! När det är extrapris på ost så brukar jag passa på att köpa hem så man har i kylen. För det är alltid lyxigt när man blir sugen. Antingen en härlig ostbricka när andan faller på eller kanske lyxa till det med en förrätt till helgen. Hårdost, mögelost, getost och alla härliga ostar. Muuuuums!
Förutom förrätten jag nu ska ge er recept på så måste jag ännu en gång tipsa om detta tilltugg. Perfekt till drinken, buffébordet eller efter middagen. Nötgratinerad brieost är så ljuvligt gott och alla jag bjudit det på älskar den! Ni bara måste testa <3
Men dagens recept blir en klassisk getostmacka. Gratinerad i ugnen med honung och toppad med valnötter och balsamico. Mer än så behövs inte!
Chévre chaud med valnötter och honung (4 port)
Ingredienser
4 skivor rågbröd
4 stora eller 8 små skivor chèvre
Flytande honung
Ett par nävar ruccola
Ett par nävar valnötter
Crema balsamico
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader (gärna med grill). Bred smör på bröden och lägg på chevrén. Ringa över lite honung och sätt in i ugnen ca 5 minuter (så osten får fin färg).
Lägg lite ruccola på tallriken och lägg på bröden. Toppa med balsamico, valnötter, svartpeppar och lite flingsalt.
This Article was mentioned on sandracallermo.se