Maillista

Vi har det fantastiskt här på landet och bara slappar och njuter av våra lediga dagar. Mysig stuga, vi eldar i öppna spisen på kvällarna, äter god mat och har 50 meter till stranden; vi skulle kunna ha det sämre kort sagt. Mycket mer än så har jag inte att säga utan jag tänkte gå rakt på sak och dela med mig av ännu ett hamburgerrecept, denna gång med chevréost. Så varsågoda – en smarrig chevréburgare!

 

Chevréburgare med carrotslaw

Chevréburgare med carrotslaw  (4 port)

Ingredienser
Hamburgare:

600 g köttfärs
4 hamburgerbröd
Sallad
Tomat
200 g chevréost
1 näve pinjenötter

Potatishalvor:

12 färskpotatisar
2 vitlöksklyftor

Coleslaw:
4 morötter
1 liten rödlök
1 dl créme fraiche
0,5 dl majonäs
1 msk dijonsenap
1 msk citronsaft

Gör såhär:

Hamburgare: Krydda färsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Forma till hamburgare och stek några minuter på varje sida och krydda med salt och peppar. Lägg på ost i slutet av stekningen.

Potatishalvor: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela i halvor. Lägg i en ugnssäker form och ha på pressad vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Kör in i ugnen ca 30 minuter tills potatis känns klar.
Carrotslaw: Skiva rödlök och riv morötterna grovt. Lägg i en bunke och blanda i créme fraiche, majonäs, dijonsenap och citron. Smaka av med salt, peppar och cayennepapper. Låt gärna stå kallt några timmar.
Servera burgarna med bröd, sallad, tomat och toppa med pinjenötter.
Vaniljglass med jordgubbar
Vi avslutade denna mumsiga middag med vaniljglass och jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a