fbpx

Godmorgon! Solen skiner och jag har smugit upp och satt mig i soffan som jag ofta gör på helgen. David och barnen ligger upp i sängen och kollar på TV. Jag brukar ligga kvar en stund och mysa lite men sen har jag inte tålamod att bara ligga stilla. Då vill jag gå upp och göra någon nytta, sätta mig och blogga eller annat. Så nu sitter jag här, Wahlgrens värld på TVn, en stor kopp te och så skriver jag det här. En bättre start på dagen!

Chiapudding med mandelmjölk

Såhär på helgen njuter jag ofta av en rejäl frukost och jag brukar även se till att foodpreppa lite inför veckan. Så på söndagar brukar jag ofta koka ett gäng ägg och ibland gör jag en rejäl sats chiapudding så jag har till frukostar och mellis under veckan. Så idag tänkte jag ge er ett recept på chiapudding med mandelmjölk. Jag förbereder en sån här omgång på söndagen och sen tar jag helt enkelt en del av chiapuddingen och serverar med det jag är sugen på just den dagen. Ibland är det med banan, turkisk yoghurt och jordnötssmör och denna gång blev det med bär, jordnötssmör och granola.

Tips! Här hittar du fler recept på chiapudding 🙂

Chiapudding med mandelmjölk

Chiapudding med mandelmjölk (4 port)

Ingredienser
5 dl mandelmjölk
5 msk chiafrön
1 dl havregryn
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
Eventuellt honung

Hallon
Blåbär
Jordnötssmör
Granola

Gör såhär
Denna chiapudding räcker till ca 4 frukostar. Blanda ihop mandelmjölk med chiafrön, havregryn, kanel och kardemumma. Tillsätt lite honung om du vill ha den sötare. Rör ihop och ställ i kylen. Låt stå 20 minuter och rör sen om igen. Låt stå i kylen över natten. Servera sedan ca ¼ av chiapuddingen med hallon, blåbär, en klick jordnötssmör och granola. Det är även gott med en klick turkisk yoghurt till.
Resten kan du spara till annan frukost eller mellis. Kan toppas med bär, frukt, turkisk yoghurt, frön och nötter.

Chiapudding med mandelmjölk

4 svar

 1. Sandra Callermo

  I det här inlägget beskriver jag vad antiinflammatorisk kost är och hur min resa sett ut. Självklart bjuder jag på antiinflammatorisk recept.

  Svara
 2. Sandra Callermo

  Ett inlägg fullproppat med tips på bra mellanmål för både vuxna och barn. Det blir smoothies, nötter, granola, hummus och annat gott.

  Svara

  Mentions

 • 💬 Kokoschia med linfrön och kardemumma • SandraCallermo.se
 • 💬 Jordgubbschia med vanilj • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b