Jag har länge suktat efter chiapudding, läst flera recept, blivit inspirerad och nu äntligen har jag också testat. Jag gjorde min på kvällen och lät den stå i kylen över natten. Det går att göra på flera olika sätt, med olika ingredienser och mitt första försök blev en enkel variant med rena smaker toppat med färska jordgubbar. Komplettera med en smörgås eller liknande för en mättande frukost. Som en bonus är chiafrön väldigt nyttigt med både omega 3, fiber och protein.

 

Chiapudding med vanilj och jordgubbar (1 port)

Ingredienser
4 msk chiafrön
2 dl mjölk av valfri sort
1 tsk vaniljsocker
1 krm ren vanilj
5 färska jordgubbar
Gör såhär
Blanda chiafrön och mjölk i en skål och tillsätt vanilj och vaniljsocker. Rör om och ställ i kylen minst 20 minuter men gärna över natten. Toppa med färska jordgubbar.
0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.