Då var det söndag igen och det är dags för söndagslistan. Lets go!

Veckans mage: Den här graviditeten märker jag större skillnad på mitt allmänna välmående. Fram till vecka 14 mådde jag illa och till skillnad från graviditeten med Noel var det nu mer eller mindre hela dagarna. Förra gången var det mest morgonillamående. Jag märker även större skillnad på min energinivå och att jag har ett större sömnbehov. Men det finns många som säger att man ofta är mer illamående om det är en flicka i magen och på mig verkar det ju stämma 😉 Här är alltså magen i vecka 21:

Veckans mående: Den här veckan har det blivit många för korta nätter och därmed har jag saknat den där extra energin och har dessutom mått illa på kvällarna. Det hänger ihop med en fullspäckad vecka med förberedelser för vår inflyttningsfest vi ska ha imorgon så nästa vecka tror jag det blir bättre.

Veckans inspiration: Jag har börjat plugga! När jag ska vara föräldraledig i vår (innan bäbisen kommer) så ska jag plugga på distans på halvtid. Dels för att jag älskar att plugga och lära mig nya saker som jag förhoppningsvis kan ha användning för i arbetslivet och dels för att spara lite på föräldradagarna. Känns som ett bra upplägg och jag är taggad!

Veckans frukost: Chiapuddingen har återuppstått här hemma. Jag gjorde en stor omgång som fick stå i kylen och på morgonen har jag pimpat den med t ex turkisk yoghurt, bär, jordnötssmör eller annat smått och gott. Och jag måste erkänna att smoothien har inte försvunnit för det. Jag äter nämligen två frukostar när jag jobbar (en på tåget kl 6 och en vid kl 9 på jobbet). Här finns några favoriter från förr: vaniljchiapudding med röda vinbär, björnbärschiapudding med jordnötssmör, havtornschiapudding och chiapudding med banan, jordgubbar och blåbär!

Vaniljchiapudding med röda vinbär Björnbärschiapudding med jordnötssmör

Havtornschiapudding
Chiapudding med banan, jordgubbar och blåbär

Vad har varit bäst i veckan: Även denna vecka har jag två saker att lyfta. I onsdags var vi nämligen på det stora rutinultraljudet. Allt gick bra och vi fick se en liten bäbis som verkade må strålande bra och trivdes där inne. Vi frågade dessutom om barnmorskan kunde se om det blev en flicka eller pojke och hon berättade att vi väntar en flicka. Jag måste erkänna att jag blev lite extra glad. Det känns så kul att Noel ska få en lillasyster! Vidare måste jag ju såklart säga inflyttningsfesten vi hade igår. Men mer om den kommer i veckan..:)

Veckans tips: Den här veckan har jag börjat läsa Stora träningsboken för gravida. Jag hade egentligen velat läsa den ännu tidigare men den kom ju inte ut förrän nu i januari så nu är det bara att läsa ikapp och ta vid i trimester 2 där jag befinner mig nu. Perfekt inspiration för hemmaträningen nu när jag tycker det är svårare att hitta på bra övningar med magen.

Vad ser du fram emot nästa vecka: Träning, inte en jättelång ToDo-lista och fredagsmys med tjejerna (med övernattning!). jag tänker tacomys, god dryck och någon smarrig efterrätt. Myskläder i soffan och massa tjejsnack!

Veckans träning: Den här graviditeten tränar jag ungefär som förra gången men jag har lite foglossning och får lättare ont i ryggen och höfterna. Dessutom har jag ju en 1,5-åring hemma ås det kan ju påverka. Men den här veckan har jag känt mig orkeslös och inte lyckats få in träning i kalender (men lunchpromenader!). Men veckan som kommer hoppas jag på både spinning och styrketräning 🙂

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.