Maillista

När sommaren närmar sig och det bli alltmer härlig frukt och grönt i butiken så blir jag sugen på fylla fruktfatet och helgfrukostarna med färg och vitaminer. Det slutar ofta med att jag köper hem massa frukt och bär och äter en hel del men till slut ligger det ofta kvar några frukter som har blivit lite för mjuka innan jag hann äta de. Det är då jag tar fram min blender och gör en nyttig smoothie med lite av det som finns hemma. Den här gången blev det en variant med nektariner och mango och så fanns det en skvätt apelsinjuice hemma. Det behöver inte vara svårare än så. Sen fick jag feeling och hällde i chiafrön så den här kallar jag helt enkelt för chiasmoothie.

P5140101 chiasmoothie

 

Chiasmoothie med nektarin och apelsin (2 glas)

Ingredienser
1 banan
2 dl apelsinjuice
2 nektariner
2 dl fryst mango
2 msk chiafrön
Honung

Gör såhär
Kärna ur nektarinerna och skär fruktköttet i bitar. Lägg skivad banan, fryst mango, nektarin och apelsinjuice i en blender och mixa slätt. Skaka av med honung och avsluta med att blanda ner chiafrön.

P5140103 chiasmoothie

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a