Maillista

Jag äter alltmer vegetariskt och trivs väldigt bra av det. Jag upplever stabilare mage och känner mig inte lika mätt och tung som när jag äter kött. Jag äter absolut kött ibland och kan tycka att köttbullar är riktigt gott. Men annars föredrar jag vegetariskt alternativt fisk eller kyckling. En favorit är olika linsgrytor och häromdagen gjorde jag en chili sin carne med linser. Jag hade svarta bönor och kidneybönor men du kan ta precis vilka bönor du vill.

Chili sin carne med linser

När man har i linser får såsen en tjock och härlig konsistens och den blir mättande. Jag serverade min med ris, grönsaker och en klick créme fraiche men du kan även ha nachochips till. Hoppas du gillar grytan!

Chili sin carne med linser

Chili sin carne med linser (6-8 port)

Ingredienser
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 msk spiskummin
1,5 msk paprikapulver
1-2 tsk sambal oelek
1 msk malen ingefära
2 burkar krossade tomater, 400 g
3 lagerblad
6 dl vatten
1 dl torkade röda linser
1 burk kidneybönor (230 g avrunnen vikt)
1 burk svarta bönor (230 g avrunnen vikt)

6-8 port ris
Majs
Paprika

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten och riv grovt. Hetta upp rikligt med olja i en gryta och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt sedan vitlök, spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och malen ingefära och låt fräsa en minut. Tillsätt sedan morötter, krossade tomater, lagerblad, vatten och linser. Låt koka upp och puttra i 20 minuter under lock. Under tiden kan du koka riset och förbereda grönsakerna.
Häll av bönorna och skölj innan du tillsätter de i grytan och låt de koka med några minuter. Smaka sedan av grytan med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Servera med ris och grönsaker.


Fler recept på chili sin carne:

Chili sin carne med blomkålsris

Chili sin carne

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.