fbpx

Solen skiner denna härliga söndag! Snart tänkte jag ge mig ut på en frisk förmiddagspromenad och sen blir det frukost. Dagen består till stor deg av att fixa med bloggen, lägga upp en strategi för hösten och så får vi se hur jag ska få till allt jag vill. Det är så roligt!

Men innan jag tar mig ut i höstsolen tänkte jag dela med mig av ett recept på en trevlig söndagssyssla för dig som, liksom jag, har en bunt örter och chili hemma. Att smaksätta sitt eget salt är roligt och är en perfekt present när man går bort på middag eller så. Det här receptet kan du utgår ifrån och sen kan du ta så mycket chili du vill och ha i dina favoritörter. Var inte rädd att göra receptet till ditt eget!

DSC_0111 DSC_0103

Chilisalt med örter

Ingredienser
4 dl flingsalt
2 chilifrukter
1 kruka basilika
1 näve mynta
1 näve timjan

Gör såhär
Sätt på ugnen på 60 grader, gärna varmluft. Finhacka chilin och sen hackar du lite till. Spris ut på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen medan du förbereder resten.
Plocka de rengjorda örterna från stjälkarna och finhacka dem. Lägg örter och en del salt i en mortel och mortla ordentligt. Häll upp det mortlade saltet med örterna på plåten med chili och blanda ihop allt med det resterande saltet. Torka saltet i ugnen. Rör om då och då och se till att örterna inte bränns. Låt stå tills örterna torkat helt, minst 60 minuter. Låt därefter svalna och häll upp i rengjorda glasburkar.DSC_0083

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b