För ett tag sedan anmälde jag mig till att bli instagrammare för Kronfågels nya minutfilé och jag blev utvald och fick en kupong hemskickad. Det är utbankade kycklingfiléer som minskar stektiden ordentligt. Jag tycker det kan vara ett bra alternativ för att kunna tillaga klart kycklingen i stekpannan, annars föredrar jag att köra klart den i ugnen med köttermometer. Resultatet blev jättebra!
Vi passade på att bjuda på denna rätt när vi hade middagsgäster. Det blev en marinerad kyckling med chimichurri och en krämig pasta. Enkla och rena smaker och det blev verkligen gott! Så vad sägs, kyckling på fredag? 😉
Krämig pasta med citronmarinerad chimichurrikyckling (4 port)
Ingredienser
4 port färsk pasta
5 dl grädde
150 g parmesan
2 krm mald muskot
Chimichurri:
2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 röd chili
0,5 rödlök
1 dl olivolja
2 msk balsamicovinäger
En nypa strösocker
Kyckling:
1 pkt minutfilé (4 utbankade filéer)
1 citron
0,5 dl olivolja
Gör såhär
Chimichurri: Finhacka chilin (utan kärnor). Finhacka oreganon. Skala och finhacka rödlöken. Blanda pressad vitlök, oregano, chili, rödlök, olivolja, vinäger och lite socker. Smaka av med salt och svartpeppar.
Pastan: Koka pastan enligt anvisning. Lägg en rejäl klick smör i en kastrull och låt det smälta. Häll i vispgrädden och låt koka upp och låt sjuda 3 minuter. Lägg sedan i parmesanosten och krydda med salt, svartpeppar, muskot och cayennepeppar.
Kyckling: Blanda ihop olivolja med cest och saft från citronen och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i kycklingen och låt marineras ca 1 timme. Hetta upp en grillpanna med olivolja och stek kycklingen ca 3 minuter på varje sida. Lägg kycklingen åt sidan och lägg på chimichurri.
Vitchokladgratinerad mango med kokos och syrlig yoghurt
Ingredienser
2 mango
100 g vit choklad
0,75 dl kokosflingor
Yoghurt:
3 dl turkyoghurt
2 lime
1 msk flytande honung
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skala mangon och skär bort kärnan. Skär i skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Riv chokladen och blanda med kokos. Strö blandningen över mangon och gratinera i övre delen av ugnen tills det fått fin färg. Blanda yoghurten med cest från limen och rör i honung.
Ja tack!